Follow Dashboard
Tokens?



It's Me;




Nur Syabira Anis
Eighteen , 22/11/95
Kuantan , Pahang
Disclaimer;



1. You read,you shut your mouth.
2. Copycats are banned from here.
3. I pleasure you get out from this blog if don't like me.
4. Don't write harsh word in cbox.
5. Leave your links, if want I follow you back.
About Social Tutorial Home

Talk here;

History;

» October 2010
» January 2012
» February 2012
» January 2013
» February 2013
» April 2013
» May 2013
» June 2013
» August 2013
» October 2013
» May 2014
Twiter;




Followers;

Follow Button

Nuffnang;



Credits Section;

Skin by; OhhAeen
Blog owner;Syabira Anis
Barang yang perlu dibawa ke Matrik
May 2, 2013 | 5/02/2013 06:56:00 AM | 0 comments

Assalamualaikum dan Hai semua !
Okay, budak2 matrik termasuklah saya (insyaAllah kalau UPU tak dapat yang ku nak) akan mendaftarkan diri di kolej matrikulasi masing2 pada 27 MEI 2013 selain kolej di kuantan (26 MEI 2013) dan kolej di labuan (19 MEI 2013). Hurmmm, tinggal tak sampai satu bulan lagi nak gi sambung belajar. Fuhh, cepatnya masa berlalu. Jadi, dengan masa masih tertinggal ni sebelum masuk matrikulasi kenalah sediakan/beli barang yang perlu dibawa. Nak beli lepas UPU keluar pun takpe. Tapi baiklah kita "sediakan payung sebelum hujan kan". Lagipun barang2 keperluan di matriks dan IPTA takdelah beza mana pun.

Soooooo... This is the list of things you will need :


Lelaki:
Baju T-shirt berkolar – min 3, tali pinggang, baju melayu, songkok,baju kemeja tanpa corak-min 3, tali leher, seluar slack hitam –min 3, kasut kulit/pvc, baju tidur

Perempuan:
Baju kurung-min 3, telekung 2 pasang, baju t-shirt berkolar berlengan panjang-min 3,kasut kulit/pvc, baju tidur, tudung (bawal,selendang dll),sanitary pad, pakaian dalam, pengikat rambut, kerongsang, singlet/inner,kain dalam,anak tudung

Lain-lain:
Sejadah,selimut,kasut sukan, kiwi kasut,stoking,seluar trek, hanger/penyangkut baju, sarung bantal,cadar, bantal(kdg2 xda),selipar (biasa+mandi), mangga kunci x2 , bakul baju, sepit baju, bedak, minyak wangi,sikat, deoderan,lotion, sweater(in case),putik kapas, pengepit kuku, iron, beg kuliah, surat khabar(nk alas almari pkaian /dll), plastic bag, jam loceng, cermin kecik,tong sampah kecik(xnak pun tkpe), sewing kit (emergency), pewangi locker, pendrive(utk assignment), charger phone, spray nyamuk/ubat nyamuk, tuala kecil, tisu, jam tangan, cermin mata(jika ada), extension pug(kalau nk pakai lebih plug)

Barangan mandi/basuhan:
baldi, gayung/cebok,shampoo, sabun badan, berus gigi, ubat gigi, berus baju basuh, sabun basuh,pelembut kain(pilihan), kain basahan/batik,pencuci muka, tuala,bakul kecik letak barang mandi

Makanan:
Biskut,roti,pinggan, mangkuk, sudu, gelas, garfu, bekas makanan( letak biskut/tapau makanan), air mineral, bekas air minuman, thermos(simpan air panas), milo/necafe 3in1/yg lain2,

Alatan belajar:
Pen, pensel , A4 paper, Test pad, Fail, gunting, selotape, stapler, bekas pensel dll , (fikirlah ap yg ptut), kalkulator, geometrical set, kamus, buku nota, buku rujukan,

Kesihatan:
Panadol,minyak angin, ubat luka, handiplas, ubatan yg lain

****Penting:
Borang2,salinan ic dan salinan surat beranak, beg duit, kad bank, gambar ukuran pasport


Yg lain yg korang rasa perlu bawak lah yer. Saya cuma mahu membantu. hihihihi. Ada barang yg kita boleh share ngan roomate kita.
 OKAYYY Byeeeee !

p/s: nk copy boleh tapi credit yerrr.

Labels: , , , ,



Old things | New things