Follow Dashboard
Tokens?



It's Me;




Nur Syabira Anis
Eighteen , 22/11/95
Kuantan , Pahang
Disclaimer;



1. You read,you shut your mouth.
2. Copycats are banned from here.
3. I pleasure you get out from this blog if don't like me.
4. Don't write harsh word in cbox.
5. Leave your links, if want I follow you back.
About Social Tutorial Home

Talk here;

History;

» October 2010
» January 2012
» February 2012
» January 2013
» February 2013
» April 2013
» May 2013
» June 2013
» August 2013
» October 2013
» May 2014
Twiter;




Followers;

Follow Button

Nuffnang;



Credits Section;

Skin by; OhhAeen
Blog owner;Syabira Anis
11 Questions..... !
May 22, 2013 | 5/22/2013 10:12:00 AM | 0 comments

Assalamualaikum dan Hai semua :)

Baru2 ni ada lah Fathin * http://warmcupofcoffeeonwinter.blogspot.com/2013/05/soalan-cepumas-kepada-mangsa-tag-d.html* tag saya jawab 11 soalan. Dan ini saya dah jawab . hehehehe

RULES:
1. Post this rules.
2. Write 11 thing about yourself.
3. Answer the question the tagger set to you.
4. Create 11 new questionfor those you want to tag.
5. Choose 11 bloggers to be tagged and link them to the post.
6. You are not allowed to tag back.


11 THING ABOUT MYSELF

1. Suka makan. Disebabkan makanan saya banyak kali mengajuk dengan mama. Sensitif kalau tak dapat makan. HAHAHA
2. Minat running man, kpop star etc.
3. Suka warna biru, ungu, kelabu , coklat .... *depend jugak* MOSTLY BIRU LAAAA.
4. Ada 4 ekor rabbit kat rumah. 2 ekor dah besar , 2 ekor baru kecik agy.
5. Tak suka orang pandang saya... hahahaha.
6. Susah nak luahkan perasaan saya. Nangis sorang diri.
7. Takut dengan tempat baru . Contoh pergi pejabat pos sorang2 ke.... Nervous !
8. Ada dark circles bawah mata...
9. Sama tinggi dengan abang saya. HIHIHI
10.Ada tiga beradik je. Saya yg bongsu.
11.Nak pergi belajar kat matrik 27hb ni kat Perak. Ahhhhh !!!

Question from Fathin:

What is your hobby?

Tengok TV , Layari internet , Dengar Lagu , Makan dan makan lagi :)

Siapa artis yang awak paliiiiiiiing sayang. Why?

Artis? Saya takde artis yg spesifik yg saya paling sayang.. Minat2 sikit adalah. Hehee. Sorry yer..

Kalau korang dapat RM 1 juta. Apa yang akan awak buat dengan duit tu?

Beli barang yg dalam wishlist saya, belanja family makan , belanja kakak shopping, melancong, bagi sikit kat orang susah..
Apa lagi ek? Banyak kot.. hihihi

Siapa orang dalam dunia ni yang paling awak sayang. Cerita sedikit tentang orang awak sayang tu.

Family dan kawan kawan saya. Family saya diaorang yg menjadi tulang belakang hidup saya. dan kawan2 pulak penghibur, peneman dalam hidup saya. I'm alone without them.

Time awak tengah jawab soalan ni, awak tengah pakai baju warna apa?

Pakai baju warna MERAHHHHH ! Hahaha

Kalau awak dapat tiket percuma untuk satu family awak, tempat mana dalam dunia ni awak nak pergi? Why?

Pergi umrah/haji dekat Mekah. Impian mama ngan abah dapat tercapai. Lagipun pergi umrah/haji lagi penting kan?

Movie yang paling korang suka. Cerita sikit tentang movie tu.



Movie? emmmmm, banyak .. Slah satunya "THE LAST SAMURAI" . Cerita ni saya tengok dekat hostel time form 2 rasanya. Tengok kat hostel separuh je sebab citer tu habis kul 12 lebih. Tak tahu kenapa, sampai termimpi2 lepas tengok cerita tuh.. Pinjam CD dengan kawan dan tengok habis. Citer ni mengisahkan tentang seorang pegawai ke ape entah dari British... Dia kena tangkap dengan kumpulan samurai. Tapi dia tak dibunuh sebab samurai2 ni ( org jepun) nak tahu macam mana org british melakukan serangan. Lelaki british nama dia Captain Nathan Algren (Tom Cruise) lama2 dia mula minat nak belajar pasal2 samurai nih. Baru dia tahu betapa kejamnya British. Akhirnya dia sanggup jadi Samurai dan menentang pihak British sampai mati dengan samurai2 lain. Sedih sangat citer sobs sobs

Kalau awak diberi peluang untuk jadi guest dalam Running Man, awak nak jadi guest untuk episode apa? Why?

Emmm, semua kot. Semua best2 . Tapi saya rasa nak jadi guest dalam episode masa mula2 dulu . Time diaorang kena pakai loceng , dan ada team pencari dan team mission. Macam best je. (Awak akan faham kalau tengok ep awal) hehehe

Post satu gambar kenangan manis awak. (tak kisah family/kawan)


Memori yang paling sweet tahun 2012.

Study group petang2 kat sekolah dengan kawan2 prepare untuk SPM 2012. Hehehe.

Senaraikan 5 azam awak untuk tahun 2013 ni.

1. Nak dapat atleast pointer 3.5 ke atas kat Matrik.
2. Nak belajar duduk jauh2 dari rumah... Nak biasakan diri.
3. Bertahan dengan kesakitan yg mungkin dialami ketika pakai braces.
4. Nak belajar bersungguh2 .
5. Nak tengok abah sihat.


That's alll ! Now my question ! MUAHAHAHAH

1. Cerita/Drama yang tengah bersiaran yang korang suka? (Tak kisah English / Malay)
2. First movie korang tengok kat panggung wayang. Dengan siapa?
3. Tips2 korang untuk berjaya.
4. Mana lagi korang minat, KFC? MCD ? BURGER KING? DOMINO PIZZA ? PIZZA HUT / Lain lain (sila nyatakan) . Kenapa?
5. Korang pernah teringin tak nak rasai cuaca 4 musim?
6. Negeri mana dalam MY ni korang dah pernah pergi?
7. Band/kumpulan yg korang minat? Tak kisah mana2 pun. Your first impression to them?
8. 5 tahun lagi korang akan jadi apa?
9. Berapa lama dah korang buat blog dan berblogging?
10. Makanan favourite korang. Jelaskan keenakannnya . Hahahaha
11. Kalau ada kuasa macam superhero , korang nak kuasa apa??


THE END.

I TAG THESE BLOGGERS :

http://misteriomuchacha.blogspot.com/
http://aynasyafiqah.blogspot.com/
http://diarikuwaniesyazwani.blogspot.com/
http://scentofhappiness95.blogspot.com/
http://www.ainamansor.com/
http://st0ryab0utprincess.blogspot.com/
http://sweetdyba.blogspot.com/
http://munauwaratul.blogspot.com/
http://littlestory-in-smallworld.blogspot.com/
http://diaryismah.blogspot.com/
http://nineteencapri.blogspot.com/



Old things | New things